منتدى الفَوزُ العَظِيم

الفوز العظيم .. منتدى يأخذك إلى الجنة
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 برياني الدجاج + سلطة روب بالخيار + سلطة خضرا), بطريقتي المميزة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام احمد
رئيس مجلس الإدارة
رئيس مجلس الإدارة
avatar

عدد الرسائل : 1822
العمر : 42
أوسمة :
تاريخ التسجيل : 05/06/2008

مُساهمةموضوع: برياني الدجاج + سلطة روب بالخيار + سلطة خضرا), بطريقتي المميزة   الجمعة يونيو 06, 2008 5:23 am

[[[size
=18]center]size=18]بسم الله الرحمن الرحيم


برياني الدجاج + سلطة خضرا + سلطة الزبادى بالخيار

نبدأ بسم الله

المقادير والطريقة:

دجاجة كاملة بالعظم والجلد مقطعة إلى 8 أقسام ومنظفة جيداً ونتبلها بـ (ملح + فلفل أسود + حبهان + قطع بصل + شوي خل) ونتركها قليلا في التتبيلة، يعني اقل حاجة ساعتين





نسلقها في ماء مغلي وبعد ان يزال الريم (الزفر) نحطلها ماجي ونتزوق ان احتاجت لملح نحط، ونحط قرفة خشب وعود قرنفل وورق لوري وحبهان وفلفل أسود.



بعد أن يتم النضج تماما نصفيها بمصفى وننشل من الشوربة كل البهارات الصحيحة الي حطينها مثل الحبهان وورق اللوري والقرفة الخشب والقرنفل ونحطها علا جنب عشان نشتغل بشي تاني



الخلطة:

3 بصلات مقطعين لجوانح





ونحضر وعاء فارغ وما نحط زيت ولا اي دهن، وهذا هو سر اللون الدهبي للبصل وطعمه الرائع، ان ما نحمره بزيت، نحط البصل كله في الوعاء على نار متوسطة ونظل نقلب لحد ما يتفرق كله عن بعضه، ونسيبه دقيقة ونقلب..
ولما نلائي قعر الوعاء اصبح لونه بني، نزود ملعقة ماء نرشها على ارضية الوعاء كلها، وبعدين نقلب، واذا نشفت الماي وصار قعر الوعاء لونه بني مرة أخرى نزود ماء وهكذا حتى يصير لون البصل ذهبي، سبب تزويد الماء ان اللون البني الي بقعر الوعاء يتشربه البصل.. الصور ستوضح المعلومة بطريقة أفضل.




بعد ما يصير لون البصل ذهبي، نضيفله ملعقتين زيت ذرة، ونضيف توم مهروس مع بهارات برياني وفلفل أخضر وشطة وزنجبيل أخضر

نحمره شوي مع البصل بس مو وايد عشان ما يمرر طعمه،وهذا شكل البصل والتوم مع بعض




بعدين نزود كوب شوربة ونحط الدجاج على الخلطة ونقلب لحد ما يتشرب الدجاج الخلطة، بس نترك شوية شوربة يعني ما نستنى لحد ما تنشف الدجاج من الشوربة، ونغطي عليها ونسيبها تتشرب من الخلطة، وهذا شكلها بعد ما تشربت



كدة احنا انتهينا من تلتين الأكلة..

الثلث الأخير ، بنجيب رز بسمتي نسلقه زين في شوربة الدجاج الي سبق واحتفظنا بيها ونتزوق اذا احتاج ملح نزود. طبعا طريقة سلق الأرز معروفة نعاير معيار الرز من الشوربة، ونغلي المعيار ونضيفله الرز بعد ما يغلي.

وبعد ما يتشرب الرز الماء نجيب وعاء فارغ، نحط فيه في القعر طبقة أرز، بعدين الخلطة الي سوينيها بالدجاج، بعدين طبقة رز أخيرة.

نحضر زعفران منقوع في فنجان ماء ورد، ونرش بملعقة على وجه الأرز رش عشوائي، يعني ما نغطيه كله لا.. احنا نبيه يكون كل رزة لون.. بعدين نرش عليه 3 ملاعق زيت.. ونغطي الوعاء ونوطي النار على الآخر، لما نسمع صوت طقطقة بسيطة نطفي عليه ونقلبه في صينية وبعدين نغرفه في اطباق ونزينه بشرائح البصل واللوز والزبيب المحمر..





قدمته مع سلطة الزبادي بالخيار، والسلطة الخضرا، لأن الأكلة تكون وااايد حامية وتبي شوية ترطيب، وما لئيت افضل من الخيار والزبادي[/size]
[/size]أتمنى تكون الأكلة عجبوتكو[/center]
عجبو جوزي اوي وبعملهاله كتير اوي

الأكلة سهلة ومافي اسهل منها،

جربوها وقولولي عملتو ايه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://alfwz.yoo7.com/
الحاجه
وسام عضو مبدع جدا
وسام عضو مبدع جدا
avatar

عدد الرسائل : 1939
العمر : 52
أوسمة :
تاريخ التسجيل : 12/06/2008

مُساهمةموضوع: رد: برياني الدجاج + سلطة روب بالخيار + سلطة خضرا), بطريقتي المميزة   الخميس يوليو 10, 2008 11:55 am


<table cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><tr><td align=left colSpan=2>السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
تسلم الايادى الجميله
امممممممممممممممممم طعمه خطير جدا
كدههاكل صوابعى وراه
وبعد كده اجى اكلك انتى بقى
علشان اعمل رجيم</TD></TR></TABLE>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ام احمد
رئيس مجلس الإدارة
رئيس مجلس الإدارة
avatar

عدد الرسائل : 1822
العمر : 42
أوسمة :
تاريخ التسجيل : 05/06/2008

مُساهمةموضوع: رد: برياني الدجاج + سلطة روب بالخيار + سلطة خضرا), بطريقتي المميزة   الخميس يوليو 10, 2008 12:39 pm













مرورك الطيب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://alfwz.yoo7.com/
 
برياني الدجاج + سلطة روب بالخيار + سلطة خضرا), بطريقتي المميزة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الفَوزُ العَظِيم :: ركــــن المرأة المسلمة :: المطبـــــــــــخ :: الأطباق الرئيسية-
انتقل الى: